فیلتر هارمونیک چیست؟
فیلتر هارمونیک چیست؟
فیلترهارمونیک با استفاده ازآرایشی ازخازن، سلف ومقاومت جریانهای هارمونیکی را به سمت زمین هدایت میکنند. هرفیلتر هارمونیک میتواند ازبسیاری ازعناصر تشکیل شود، که هر یک ازآنها جهت انتقال یکی از مضارب هارمونیکی به زمین استفاده میشود.
نحوه انتخاب راکتور هارمونیک مناسب
نصب راکتور در شبکههایی ضروری است که THD جریان آنها بیش از ۱۰% و یا THD ولتاژ بیشتر از ۳% (در حالت بدون خازن) باشد. در اینگونه موارد رعایت نکات زیر ضروری میباشد:
۱-اگر دامنه هارمونیک سوم جریان بیشتر از ۲۰% هارمونیک پنجم جریان باشد، از راکتورهای هارمونیک سوم (P=۱۴%) استفاده میشود. در غیر این صورت از راکتورهای هارمونیک پنجم (P=۷% یا P=۵.۶۷%) استفاده خواهد شد.
۳-در حالت نصب خازن بصورت سری با راکتور، ولتاژ اعمالی به خازن برابر خواهد بود با: Uc=U / (۱ – P.
لذا باید توجه داشت که ولتاژ نامی خازن مورد استفاده در مدارات راکتور دار همیشه بیشتر از ولتاژ نامی شبکه خواهد بود. برای رسیدن به فرکانس تشدید طراحی شده، حتما باید از خازنی استفاده شود که ظرفیت آن روی راکتور ثبت شده یا در کاتالوگ آن ذکر شده باشد.
۳-کاهش حرارت ایجاد شده در کابلها
۴-کاهش حرارت ایجاد شده در ترانسفورماتورها
۵-عمر بیشتر خازن
۶-حذف اعوجاج شکل موج ولتاژ
۷-جلوگیری از عملکرد بی دلیل مدارهای حفاظتی
انتخاب راکتور مناسبانتخاب خازن و راکتور مناسب برای کارکرد صحیح سیستم بسیار مهم میباشد. برای رسیدن به بهترین نتیجه، رعایت نکات زیر ضروری میباشد:
۱-فرکانس رزونانس سری باید بر مبنای آنالیز هارمونیک سیستم انتخاب شود.۲-بخاطر خاصیت سلفی راکتور، ولتاژ دوسرخازن از ولتاژ برق شبکه بیشتر میباشد؛ لذا انتخاب ولتاژ خازن بر مبنای فرکانس رزونانس صورت میگیرد.
۳-بدلیل بالاتر بودن ولتاژ خازن از ولتاژ شبکه خاصیت سلفی راکتور، توان ایجاد شده در شاخه سری با توان خازن متفاوت است. به همین دلیل برای رسیدن به توان دلخواه باید از ظرفیتهای اصلاح شده استفاده کرد.
۴-با استفاده از فلوچارت زیر میتوان فرکانس تشدید را انتخاب نمود:
۵-ولتاژ دو سر خازن برابر خواهد بود با: (Uc=U / (۱-P
بعد از انتخاب فرکانس رزونانس، از جداول زیر ظرفیت خازن متناظر تعیین میگردد.
۲-راکتورها حرارت زیادی تولید میکنند لذا باید در ارتفاع بالاتری از خازنها قرار گیرند و تهیه مناسب برای آنها پیش بینی گردد
0 دیدگاه